Clos de l'Ecu - tai Premier Cru, monopolinis, vynuogynas esantis Côte de Beaune apeliacijoje, Burgundijoje. Vynuogyne auginamų Pinot Noir vynuogių dirvožemyje dominuoja žvyras.
Rankomis rinktų vynuogių sultys ir išspaudos, prieš fermentaciją, 18 - 20 dienų laikomos kartu. Po maceracijos, vyno fermentacija ir brandinimas perkeliamas į prancūziško ąžuolo statines 14 - 16 mėn. Beveik du trečdaliai naudojamų statinių yra naujos, likusios - naudotos.
Rubino spalvos vynas kvepia juodųjų uogų aromatais. Intensyvus gervuogių, prinokusių braškių kvapas praturtintas balzaminio acto užuominomis. Skonyje dominuoja sirpus vaisiškumas. Vyno struktūrą išlaiko puikiai integruoti apvalūs, nugludinti taninai.
Patiekti 16-18 C prie jautienos, elnienos mėsos patiekalų, minkštųjų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros