2019-ieji Centriniame Otage pasižymėjo kaip ypač ritmingi: tolygiai pasiskirstę lietūs ir saulėtos dienos. Vynuogės vyninę pasiekė tobulo stovio- nepernokusios, neišpampusios, sveikų odelių ir sunokusių kauliukų. Gamintojas metus vertina kaip: Exceptional.
Vos tik išspaustos vynuogių sultys, pasitelkiant gravitacijos jėgą, yra supilstomos į ąžuolines statines. Naudojant laukines mielių kultūras, vyno fermentacijos ir malolaktinio virsmo procesai įvyksta palengva. Pasibaigus fermentacijai, vynas 17 mėn. yra brandinamas tose pačiose statinėse. Vėliau vynas perpilamas į cementines talpas. Prieš išpilstymą į butelius, vynas nėra filtruojamas ar skaidrinamas.
Žalsvai gelsvo atspalvio vynas kvepia šviežiais geltonųjų kaulavaisių, citrinmedžio bei klinties aromatais. Burnoje vynas apvalus, švelnios, kreminės tekstūros. Juntami ką tik prisirpusių persikų, obuolių, šeivamedžio žiedų skoniai kuriuos papildo vidutinio intensyvumo, vaisiška rūgštis. Vynas yra ilgo poskonio, kuriame ąžuolo įtaka nėra labai intensyvi.
Patiekti 10-12 °C temperatūros ąžuoliniams baltiesiems vynams skirtose taurėse prie žuvies patiekalų, tokių kaip griliuje keptos lašišos ar menkės, oto kepsnio, pagardinto kreminiu grietinėlės ir prieskoninių žolelių padažu.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros