Tai naujasis Follador vyninės putojantis vynas. Šio vyno fermentacijos metu nėra naudojamas pridėtinis cukrus.
Prosekas gaminamas "Charmat" metodu. Didelėse nerūdijančio plieno talpose vykstančios vynuogių sulčių fermentacijos metu yra naudojamos atrinktos kultūrinės mielės. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas 120 dienų laikomas atvėsintas. Tai yra stabilizavimo procesas.
Blyškios aukso spalvos su žalsvais atspalviais ir itin smulkių burbuliukų vynas intensyviai kvepia citrusų, baltų kaulavaisių bei akacijų žiedų aromatais. Burnoje vynas sausas, intensyvaus, sodraus skonio.
Likutinis cukraus kiekis 0 g/l.
Likutinis rūgšties kiekis 5,5 g/l.
Putojantis vynas yra tinkamas veganams.
Patiekti 8-9 °C temperatūros kaip aperityvą, prie griliuje keptos žuvies, rizoto su baltaisiais smidrais, sušių ar kreminės konsistencijos sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros