Tai naujasis Follador vyninės putojantis vynas. Šis vynas yra pagamintas iš vieno geriausių, Follador vyninei priklausančio, TORRI DI CREDAZZO vynuogyno derliaus.
Prosekas gaminamas "Charmat" metodu. Didelėse nerūdijančio plieno talpose vykstančios vynuogių sulčių fermentacijos metu yra naudojamos atrinktos kultūrinės mielės. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas 120 dienų laikomas atvėsintas. Tai yra stabilizavimo procesas.
Blyškios aukso spalvos su žalsvais atspalviais ir itin smulkių burbuliukų vynas intensyviai kvepia obuolių, persikų bei akacijų žiedų aromatais. Burnoje vynas intensyvaus, prisirpusių geltonųjų vaisių skonio.
Likutinis cukraus kiekis 13 g/l.
Likutinis rūgšties kiekis 6 g/l.
Patiekti 8-9 °C temperatūros kaip aperityvą, prie griliuje keptos žuvies, rizoto su baltaisiais smidrais, sušių ar kreminės konsistencijos sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros