• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
92

Franz Haas Lagrein Alto Adige DOC 2018


TipasRaudonasis
GamintojasFranz Haas
ŠalisItalija
RegionasTrentino - Alto Adige
ApeliacijaAlto Adige DOC
Metai2018
Saldumassausas
VynuogėsLagrein - 100%
Talpa0,75
Stiprumas13% tūrio tūrio
7.8 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
37.00 €

Aprašymas

Pietiniuose šlaituose, daugiau nei 250mvjl, esantys vynuogynai auga sąnašiniame dirvožemyje. Tai suteikia galimybę lėtai, bet pilnai prisirpinti Lagrein vynuogių derlių.

Vynuogių sulčių fermentacija vyko nerūdijančio plieno talpose, kartu su vynuogių žievelėmis. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynas perkeltas į dideles ąžuolines statines, kuriose buvo brandinamas 10 - 12 mėn. Malolaktinis virsmas pilnai įvyko brandinimo metu. Vėliau, vynas papildomai 2 mėn. brandintas buteliuose. 

Sodrios vyšnių raudonumo spalvos, prisirpusių raudonųjų uogų, slyvų, kakavos bei aitresnių prieskonių aromatų. Išraiškingas, pilno kūno, švelnių taninų. 

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C temperatūros prie kiaulienos, veršienos, mėsingesnės žuvies, tuno, Epoisses, Feta, Mahon, Bucheron sūrių.



Vertinimas

The Wine Advocate
2020-09-17 Recognized by its colorful artistic label, the 2018 Alto Adige Lagrein is a real beauty inside the bottle as well. It pours forth with inky intensity, and these results from Franz Haas show more purity, tightness and sharp intensity compared to its peers. The bouquet reveals ripe aromas of plum, dark cherry and blackberry, delivered with raw and vinous tones that give the wine character and accessibility. The finish is moderate, and the mid-palate is not too deep, but you get a lot of local color and character. Some 19,000 bottles were made. Try it next to hefty polenta with stewed beef and mushrooms. Įvertinimas: 92


Apie gamintoją

„Franz Haas“ vyno darykla buvo įkurtas 1880 m. Šiuo metu vyninę valdo septinta karta. Išskirtinis ūkio aspektas - labai aukštai pasodinti vynuogynai, jie prasideda 240 metrų aukštyje ir siekia 1.150 mvjl. Mikroklimatas ir dirvožemis labai įvairus - nuo smėlio iki smulkaus molio bei dirvožemio, kuriame yra daug kalcio. Sprendimas sodinti vynmedžius tokiame aukštyje yra puikus ilgaamžiškiems vynams, jų aromatams ir rūgščiai, dėl geros temperatūros diapazono ir keturių saulės spindulių/pozicijų per dieną. Kitas išskirtinumas yra bendradarbiavimas su dailininku Riccardo Schweizer, kuris sukūrė etiketes. Jis piešė kartu su Picasso, Chagallu, Cocteau, Paulu Éluardu ir Le Corbusier.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika