• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
93

G. D. Vajra Albe Barolo DOCG 2013


TipasRaudonasis
GamintojasG.D. Vajra
ŠalisItalija
RegionasPjemontas
ApeliacijaBarolo DOCG
Metai2013
VynuogėsNebbiolo - 100%
Talpa0,75
Stiprumas14% tūrio tūrio
8.4 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
53.00 €

Aprašymas

Albe vynas yra gaminamas iš 3 vynuogynų pasodintų pietiniuose, pietrytiniuose ir pietvakariniuose Alpių kalnų šlaituose. Skiriasi ne tik vynuogynų ekspozicija, saulės atžvilgiu, bet ir aukštis virš jūros lygio.

ALBE vynuogės yra renkamos tik įpusėjus Nebbiolo vynuogių derliaus rinkimui. Atskirų vynuogynų vynuogių sultys yra fermentuojamos, nerūdijančio plieno talpose, atskirai. Maceracija su žievelėmis trunka 25 dienas. Malolaktinis virsmas vyne pilnai įvyksta. 30 - 36 mėn. trunkantis vyno brandinimas vyksta didelės slovėniško ąžuolo statinėse. Tik pasibaigus vyno brandinimo procesui vynai yra sumaišomi į vieną.

Skaidraus rubino atspalvio vynas kvepia raudonųjų uogų, slyvų, pušies spyglių ir prisirpusių vynuogių kekių aromatais. Burnoje vynas yra puikiai subalansuotas, juntami prisirpusių uogų skoniai ir gerai integruoti sirpūs taninai.

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais.



Vertinimas

Vinous (Galloni)
Vajra's 2013 Barolo Albe is beautifully perfumed, sensual and expressive in this vintage, with a bit less overt fruit and more aromatic/structural intensity than is often the case. The style of the Albe has always favored a more succulent expression of Nebbiolo that is quite different from the single-vineyard wines, but the 2013 suggests Vajra may be moving the Albe closer in line stylistically to their other Barolos, which I think is a positive. In any event, there is an element of restraint in the 2013 that is hugely appealing. The Albe is a blend of fruit from Fossati, Coste di Vergne and La Volta aged in 75 hectoliter casks. The Albe may be the single best value in Barolo today. As for the 2013, don't miss it! Įvertinimas: 92


Wine Spectator
Red Aromas of fresh-cut hay and grass shade the flavors of cherry, black currant, violet and tobacco in this elegant, taut red. A little compact now on the finish, yet should stretch out with some age. Best from 2021 through 2032.-B.S. Įvertinimas: 93


Apie gamintoją

Vajrų šeima išsiskiria iš aplinkinių ūkių skrupulingai augindami ne tik ‘Nebbiolo‘ ar ‘Barbera‘ vynuoges, bet ir ‘Riesling‘ (bene seniausi vynmedžiai Pjemonte) bei paslaptingąsias, regiono karalienei ‘Nebbiolo‘ giminingas ‘Freisa‘. Daugiau apie G.D. Vajra galite sužinoti https://bit.ly/2sB3b5xVisos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika