Albe vynas yra gaminamas iš 3 vynuogynų pasodintų pietiniuose, pietrytiniuose ir pietvakariniuose Alpių kalnų šlaituose. Skiriasi ne tik vynuogynų ekspozicija, saulės atžvilgiu, bet ir aukštis virš jūros lygio.
ALBE vynuogės yra renkamos tik įpusėjus Nebbiolo vynuogių derliaus rinkimui. Atskirų vynuogynų vynuogių sultys yra fermentuojamos, nerūdijančio plieno talpose, atskirai. Maceracija su žievelėmis trunka 25 dienas. Malolaktinis virsmas vyne pilnai įvyksta. 30 - 36 mėn. trunkantis vyno brandinimas vyksta didelės slovėniško ąžuolo statinėse. Tik pasibaigus vyno brandinimo procesui vynai yra sumaišomi į vieną.
Skaidraus rubino atspalvio vynas kvepia raudonųjų uogų, slyvų, pušies spyglių ir prisirpusių vynuogių kekių aromatais. Burnoje vynas yra puikiai subalansuotas, juntami prisirpusių uogų skoniai ir gerai integruoti sirpūs taninai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros