Bricco delle Viole vynas yra gaminamas iš vynuogių, užaugintų aukščiausiuose, pietiniuose Alpių kalnų šlaituose. Seni dar 1949 – 1968 m. pasodinti vynmedžiai, auga išskirtinai baltojame dirvožemyje. Jis gausus klinties, magnio, mangano uolienų, kurias nuolatos vėsina švelnus kalnų brizas.
Bricco delle Viole vynuogyno derlius yra renkamas vėliausiai. Vynuogių sultys fermentacijos metu, nerūdijančio plieno talpose, maceracija su žievelėmis trunka 40 dienų. Malolaktinis virsmas pilnai įvyksta. 42 - 48 mėn. trunkantis vyno brandinimas vyko didelės, 25 hL, slovėniško ąžuolo statinėse.
Skaidraus rubino spalvos vynas kvepia vyšnių, rožių, šokoladinių vyšnių dražė, saldymedžio ir mėtų aromatais. Burnoje vynas išraiškingos tekstūros, juntami šilkiniai, nugludinti taninai ir vyšnių, gervuogių, kavos pupelių skoniai.
Tinka veganams ir žaliavalgiams. Vyno skaidrinimo procese nėra naudojami gyvūninės kilmės ingridientai.
Patiekti 17-19 °C temperatūros prie sodrių mėsos troškintų ar grilyje keptų kepsnių. Tam puikiai tiks fazano, žąsies, jautienos išpjovos mėsa. Taip pat, vynas puikiai dera su rizoto pagardintu baravykais ar brandžiais kietaisiais sūriais (pvz. Moliterno al Tartufo)
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros