Tai vynas, oficialiai pradėjęs „Braida“ istoriją: pirmosios vynuogės, naudojamos šiam vynui gaminti, buvo užaugintos vynuogyne, priklausančiame močiutei Caterinai, o senelis kreida ant „gyvos“ Barberos statinės užrašė žodžius „La Monella“. Vynas visuomet daromas tik iš jaunų vynmedžių uogų,yra gyvas ir niekada nepasikeitė, tiesiog yra tobulas savo pirminiu paprastumu.
Tai lengvai putojantis raudonasis vynas.
Vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Maceracijos procesas truko 10 dienų. Pasibaigus fermentacijai, vynas tose pačiose talpose brandintas 4 mėn. Vėliau, vynas 2 mėn. papildomai brandintas butelyje.
Žvilgančios rubino spalvos vynas pasižymi gaiviu, ką tik prisirpusių, raudonųjų uogų aromatu. Burnoje juntami lengvi burbuliukai ir gaivumo pojūtį suteikianti, vaisiška rūgštis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie daržovių troškinių(vynuogė puikiai dera su pomidorais),skrudintos kiaulienos, pastos su mėsos padažu, picų su mėsa/tunu, moliuskų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros