• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
92

Giacomo Bologna Braida Montebruna, Barbera d'Asti DOCG 2018


TipasRaudonasis
GamintojasBraida di Bologna Giacomo
ŠalisItalija
RegionasPjemontas
ApeliacijaBarbera d’Asti DOCG
Metai2018
Saldumassausas
VynuogėsBarbera - 100%
Talpa0.375
Stiprumas15,5 % tūrio tūrio
4.7 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
18.00 €
+ ‒

Aprašymas

Vynas daromas iš atskiro Rochetta Tanaro vynuogyno derliaus. Vynuogių sultys, kartu su žievelėmis, fermentuotos nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojamoje temperatūroje. Vėliau, vynas perkeltas į dideles ąžuolines statines, kuriose brandintas 1 metus. 

Sodrios rubino spalvos vynas pasižymi išraiškingu prisirpusių vyšnių, džiovintų braškių, slyvų, vilkdagių aromatu. Gilus, sodrus, minkštas, riešutiško poskonio.

Vyno brandinimo potencialas iki 2026 metų.

Patiekimas

Tiekti 15-17 °C temperatūros prie ant griliaus keptos baltos mėsos, pastos su mėsos padažu, vytinto kumpio, brandintų sūrių.



Vertinimas

Wine Advocate
2021-06-21 With a beautifully saturated dark color and lots of generous cherry and blackberry, there's a lot packed into this bottle of Braida 2018 Barbera d'Asti Montebruna. The fruit is plump, succulent and packed tight. Montebruna is distinguished by its bright acidity and you get lots of that here too. This is always a terrific wine. Plus, this production of about 90,000 bottles carries a great price for this category. Įvertinimas: 92


Apie gamintoją

Giacomo Bologna nuo mažų dienų būdavo šaukiamas draugiška pravarde Braida. Jaunuolis buvo užsidegęs iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti pasaulinio garso vyną, ir tai paskatino jį išvykti mokytis vyndarystės paslapčių į garsiausius Prancūzijos vynuogynus. Neilgai trukus Giacomo pastebėjo, kad jo gimtojo Monferrato reljefas ir klimatas gana panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ vynuoges jis ėmė lyginti su burgundiškosiomis ‘Pinot Noir’. Pirmasis vynas su vyninės „Braida“ pavadinimu pasirodė prekyboje 1961 m. Tai buvo tradicinė šiek tiek putojanti barbera, pavadinta „La Monella”. „Braida“ pirmoji barberos brandinimui pritaikė nedideles prancūziško ąžuolo statines. Taip 8-ajame dešimtmetyje atsirado trys atskirų vynuogynų barberos: „Bricco dell‘ Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“. Daugelis vyno kritikų sutaria, kad tai buvo pirmosios Pjemonto barberos, pademonstravusios pasauliui šios sąlygiškai retos vynuogių veislės galimybes. Šiuo metu vyninę valdo Giacomo našlė Anna ir jos vaikai Giuseppe bei Raffaella. Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika