• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
97

Giuseppe Quintarelli Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOP 2007


TipasRaudonasis
GamintojasGiuseppe Quintarelli
ŠalisItalija
RegionasVenetas
ApeliacijaAmarone della Valpolicella DOCG
Metai2007
Saldumassausas
VynuogėsCorvina, Corvinone, Rondinella, Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Croatina, Sangiovese
Talpa0,75
Stiprumas17% tūrio tūrio
10.2 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
590.00 €

Aprašymas

Vynas gaminamas tik ypač ypatingais derliaus metais. Geriausias šiam vynui skirtas statines asmeniškai atrenka Quintarelli šeimos nariai. Itin kruopščiai atrinktos ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuogės nedidelėse medinėse dėžutėse vyninės palėpėje vytinamos net 4 mėnesius. Sausio pabaigoje vynuogės spaudžiamos. Maceracija vykdyta 20 dienų, fermentacija truko apie 45 dienas. Vynas brandinamas 8 metus Slavoniško ąžuolo statinėse.

Granatų spalvos kvepia džiovintomis vyšniomis, rūkytomis slyvomis, figomis, datulėmis, saldžiuoju tabaku, skrudintais migdolais, žaliąja paprika. Galingas, svarus, turtingas, ilgo poskonio.

Patiekimas

Tiekti 18-20 °C prie žvėrienos troškinių, stipriai prieskoniais pagardintos jautienos, kietųjų sūrių, ypatingai "Parmigiano Reggiano".



Vertinimas

Wine Advocate
The previous vintages of the wine immediately preceding this one are 2003 and 2000. Jump forward in time, and the 2007 Amarone della Valpolicella Classico Riserva will linger on the market for a while because the estate has not yet decided which vintage will be next, but as a rule of thumb, the Riserva is only made two or maybe three times per decade. Only 5,838 bottles of this wine were produced. I'm told that the 2015, 2016 and 2017 vintages are all very strong contenders for Riserva status. In any case, this is the last Riserva to be made in Giuseppe Quintarelli's lifetime (he passed away in 2012). One of the criteria that makes a Riserva is the appassimento process that is extended by a couple of months here. This wine boasts 17% alcohol, and that enormous inner power is ultimately what drives this wine. That motor is enhanced by rich fullness, dense texture and beautifully balanced aromas of dried fruit, exotic spice, cigar box and moist potting soil. The quality of the aromas is absolutely clear and pristine, and the tannins have been softened into absolutely silkiness. Įvertinimas: 97


Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika