Tai neabejotinai žymiausias regiono „Valpolicella“ vynas. Gaminamas iš 2 mėnesius vytintų ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuogių. Fermentacija vyksta be kultūrinių mielių pagalbos. Vasario mėnesį vynas užpilamas ant Amaronės išspaudų pratęsti fermentaciją. O po to net 6 metus brandinamas didelėse Slavonijos ąžuolo statinėse.
Aromate dominuoja sirpios vyšnios, prieskoniai, juodieji pipirai bei raudonosios slyvos. Skonis itin tolygus, gerai subalansuota rūgštis sukuria atsvarą vaisiškam vyno skoniui. Ilgo brandinimo metu taninai sušvelnėjo. Itin ilgas vyšnias šokolade ir prieskonius menantis poskonis.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie arklienos troškinio, jautienos troškinio Amaronės vyne, troškintų jaučio žandų,žvėrienos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros