• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
94

Gravner Rosso Breg IGT 2004


TipasRaudonasis
GamintojasGravner
ŠalisItalija
RegionasFriulis-Venecija Džulija
ApeliacijaVenezia Giulia
Metai2004
VynuogėsPignolo - 100%
natūralusis vynas
Talpa0,75
Stiprumas13% tūrio tūrio
7.8 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
148.00 €

Aprašymas

Rankomis rinktų vynuogių sultys fermentuojamos atvirose, didelėse slovėniško ąžuolo talpose ir amforose. Naudojamos tik laukinės mielių kultūros. Nėra kontroliuojama fermentacijos temperatūra. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas yra brandinamas 60 mėn. didelėse ąžuolinėse statinėse, papildomai 60 mėn. butelyje.

Tamsios rubino spalvos vynas intensyviai kvepia gervuogių, džiovintų slyvų, šalavijų, odos dirbinių ir muskato riešuto aromatais. Burnoje vynas švelnios tekstūros, juntami gaivūs juodųjų ir raudonųjų uogų skoniai, kuriuos praturtina aksominiai taninai. 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos ėrienos, jautienos 'T-bone' steiko ar makaronų su žvėriena.



Vertinimas

Decanter
100% Pignolo, and amazingly youthful for a 12-year-old wine. Inky, dark and meaty, though with a fine, high note to the aromatics of herbs and flowers. Made in big, open barrels, the fruit has cherry and ripe red plum, stalky acidity; grip powers the finish. Įvertinimas: 94


Apie gamintoją

Joško Gravneris sekė tūkstantmetėmis tradicijomis ir ieškojo tikrojo ‚Ribolla Gialla‘ bei kitų vietinių vynuogių identiteto fermentuodami baltąjį vyną lygiai taip pat, kaip raudonąjį – su vynuogių odelėmis. Dabar tokį vyną įprastą vadinti natūraliuoju ar oranžiniu, nors patys garsiausi gamintojai visgi pasirinktų „istorinio vyno“ vardą. Iš 15-likos hektarų vynuogynų Italijoje ir Slovėnijoje Gravner kasmet išpilsto vos apie 24 tūkstančius butelių vyno. Kiekis nedidelis, mat siekdamas aukščiausios kokybės Joško Gravneris dar 1982-aisiais, pirmasis regione, pradėjo nukirpinėti užsimezgusias, tačiau vynmedžiui perteklines, uogų kekes. Šeimos ūkyje nukerpama ne visa kekė, o tik mažiausiai sirpi jos apačia.Vynmedžiai kalkingo mergelio dirvožemyje subrandina 400-700 gramų vynuogių. T.y. šeimai reikia nuskinti 2-3 vynmedžius, kad padaryti vieną butelį vyno. Pirmąją amforą išbandęs dar 1997 metais Joško Gravneris 2000-aisiais išsiruošė į Gruziją sužinoti, ar dar liko amforas darančių amatininkų ir ar įmanoma atsisiųsti istorinius molinius indus į Italiją. Dar tais pačiais metais ūkį pasiekė pirmoji dvylikos amforų siuntą, tačiau devynios buvo sudužusios į šipulius. Visgi vyndario ambicijos nugalėjo – prireikė kiek daugiau nei 5 metų ir daugiau nei 100 užsakytų amforų, kad būtų surinkta dabar vyndarystei naudojama 46 amforų kolekcija. Po itin skrupulingo derliaus atrinkimo vynuogyne, uogos beriamos į amforas, kur kasdien ilgomis kartimis vynuogių odelės yra skandinamos ištryškusiose sultyse. Po pusmečio vynuogės išspaudžiamos ir vynas grąžinamas į amforas dar šešiems mėnesiams. Po metų istoriniuose moliniuose induose vynas perpilamas į dideles ąžuolines statines tolimesniam, bent šešis metus trunkančiam, brandinimui. Ypatingai ilgas ir preciziškas vyno brandinimas lemia unikalų jo skonį – tirštas ir sodrus, bet kartu išlaikęs gaivą ir skonio grakštumą. Arbatos mėgėjai ragaudami šį vyną kaip mat ima potyrį lyginti su tauriomis kiniškomis arbatomis – Dan Cong ir Dian Hong. Tai unikalus vyno stilius, kurį pažinti geriausiai padeda plati žema taurė. Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika