• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
93

Gravner Venezia Giulia Bianco Breg IGT 2008 1,5L


TipasBaltasis
GamintojasGravner
ŠalisItalija
RegionasFriulis-Venecija Džulija
ApeliacijaVenezia Giulia
Metai2008
VynuogėsChardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio ir Riesling Italico
natūralusis vynas
keraminis vynas
Talpa1,5
Stiprumas15% tūrio tūrio
18.0 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
171.00 €

Aprašymas

Chardonnay, Sauvignon, Pinot Grigio ir Riesling Italico vynuogių sultys yra fermentuojamos atskirai molinėse amforose, visiškai nekontroliuojant proceso temperatūros. Vyno fermentacijos procesui yra naudojamos laukinės mielės, kurios vyne laikomos ilgą laiką, kaip ir vynuogių žievelės. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynuogių žievelės ir mielių nuosėdos yra pašalinamos. Tuomet skirtingų vynuogių veislių vynas yra sumaišomas į vieną, o gautas  vynas vėl gražinamas į amforas 5 mėn. brandinti. Tolimesnis vyno brandinimas trunka 6 m. didelėse ąžuolo statinėse. Vynas nėra filtruojamas ar skaidrinamas. 

 

2016 m. The Winesider Best Italian vyno apdovanojimuose Venezia Giulia Bianco Breg 2008 išrinktas vienu iš 50 geriausių Italijos vynų.

Patiekimas

Patiekti 12 - 14 °C temperatūros prie baravykų daugiaryžio, prancūziško pupelių troškinio su vištienos kulšele, veršietos troškinio grietinėlės padaže.



Vertinimas

Wine Spectator
Vibrant and tawny in hue, this is finely knit and harmonious, with heather and fragrant smoke, baked star fruit and saffron flavors. Supple and lightly chewy, with a lingering, spiced finish. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio and Riesling Italico. Įvertinimas: 93


Decanter
Glowing amber/gold colour. So ripe, boasting notes of dried apricot and tobacco, sweet earth and a touch of spice. Dry with chewy density on the palate, the high tones of lemon rind and lime acidity against the soft, smoky tobacco is pure and long, with lots of salinity on the finish. Įvertinimas: 93


Apie gamintoją

Joško Gravneris sekė tūkstantmetėmis tradicijomis ir ieškojo tikrojo ‚Ribolla Gialla‘ bei kitų vietinių vynuogių identiteto fermentuodami baltąjį vyną lygiai taip pat, kaip raudonąjį – su vynuogių odelėmis. Dabar tokį vyną įprastą vadinti natūraliuoju ar oranžiniu, nors patys garsiausi gamintojai visgi pasirinktų „istorinio vyno“ vardą. Iš 15-likos hektarų vynuogynų Italijoje ir Slovėnijoje Gravner kasmet išpilsto vos apie 24 tūkstančius butelių vyno. Kiekis nedidelis, mat siekdamas aukščiausios kokybės Joško Gravneris dar 1982-aisiais, pirmasis regione, pradėjo nukirpinėti užsimezgusias, tačiau vynmedžiui perteklines, uogų kekes. Šeimos ūkyje nukerpama ne visa kekė, o tik mažiausiai sirpi jos apačia.Vynmedžiai kalkingo mergelio dirvožemyje subrandina 400-700 gramų vynuogių. T.y. šeimai reikia nuskinti 2-3 vynmedžius, kad padaryti vieną butelį vyno. Pirmąją amforą išbandęs dar 1997 metais Joško Gravneris 2000-aisiais išsiruošė į Gruziją sužinoti, ar dar liko amforas darančių amatininkų ir ar įmanoma atsisiųsti istorinius molinius indus į Italiją. Dar tais pačiais metais ūkį pasiekė pirmoji dvylikos amforų siuntą, tačiau devynios buvo sudužusios į šipulius. Visgi vyndario ambicijos nugalėjo – prireikė kiek daugiau nei 5 metų ir daugiau nei 100 užsakytų amforų, kad būtų surinkta dabar vyndarystei naudojama 46 amforų kolekcija. Po itin skrupulingo derliaus atrinkimo vynuogyne, uogos beriamos į amforas, kur kasdien ilgomis kartimis vynuogių odelės yra skandinamos ištryškusiose sultyse. Po pusmečio vynuogės išspaudžiamos ir vynas grąžinamas į amforas dar šešiems mėnesiams. Po metų istoriniuose moliniuose induose vynas perpilamas į dideles ąžuolines statines tolimesniam, bent šešis metus trunkančiam, brandinimui. Ypatingai ilgas ir preciziškas vyno brandinimas lemia unikalų jo skonį – tirštas ir sodrus, bet kartu išlaikęs gaivą ir skonio grakštumą. Arbatos mėgėjai ragaudami šį vyną kaip mat ima potyrį lyginti su tauriomis kiniškomis arbatomis – Dan Cong ir Dian Hong. Tai unikalus vyno stilius, kurį pažinti geriausiai padeda plati žema taurė. Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika