Chavignol miestelyje, kalvų ir keterų dirvožemyje dominuoja molio ir kalkakmenio uolienos. Šioje zonoje esančiuose vynuogynuose sirpsa uogos pasižyminčios vaisiškumu, baltųjų gėlių ir citrusinių vaisių aromatais.
Vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Akyla vyno gamybos proceso ir brandinimo su mielėmis temperatūros reguliacija, užtikrina gaivaus skonio ir vaisiško aromato išsaugojimą.
Blyškios citrusinės spalvos vynas pasižymi elegantišku ir tuo pačiu intensyviu aromatu, kuriame juntami citrinos, mango, šviežiai pjautos žolės, agrastų lapų kvapai. Burnoje - sausas, gaivios rūgšties, vidutinio svarumo, gan intensyvaus skonio ir ilgo mineralinio poskonio vynas.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie kepto oto kepsnio kaparėlių padaže, minkštųjų sūrių, šviežių daržovių salotų. Klasikinis patiekalas patiekiamas prie vyno - Chavignol miestelyje gaminamas ožkos pieno Crotin sūris, tiek šviežias, tiek kietesnis - brandesnis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros