Sancerre apeliacijoje auginamų Pinot Noir vynmedžių dirvožemyje dominuoja kalkės ir molis. Tai sudaro palankias sąlygas palaikyti optimalią drėgmę ir vėdinimą vynuogių auginimo periodu.
Vynuogių sulčių ir išspaudų fermentacija vyksta didelėse, iki 12 m. senumo, prancūziško ąžuolo statinėse. Du kartus per dieną maišant fermentuojamas sultis su žievelėmis, maceracija trunka 12 dienų. Pasibaigus melolaktinei fermentacijai vynas brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse. Trečdalis statinių kasmet vis pakeičiamos naujomis.
Skaidraus rubino spalvos vynas pasižymi sūrių vyšnių, braškių aromatu. Juntama subtili brandinimo ąžuole įtaka. Burnoje dominuojantį uogišką skonį praturtinta mineralai ir švelnūs taninai.
Patiekti 14 - 16°C prie tuno ar lašišos kepsnio. Taip pat, vynas puikiai dera su minkštais, šiek tiek brandintais, sūriais (Camembert, Crotin) ir anties krūtinėlės mėsos patiekalais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros