2013-iejį dar vieni sudėtingi metai Beaune kaimelio vynuogių augintojams. Greta ilgos ir vėsios žiemos, prasto žydėjimo, liepos vyduryje vynuogynus nusiaubė intensyvi kruša. Kai kur vynuogės buvo buvo visiškai sunaikintos. Tai lėmė itin nedidelį ir vėlyvą derlių. Nepaisant to, Jacques Prieur sugebėjo padaryti kad ir nedaug, tačiau puikios kokybės vyno.
Clos de Mazeray - uždaras vynuogynas priklausantis išskirtinai Jacques Prieur šeimai. Šį vynuogyną įkūrė cistersų vienuoliai iš Sito vienuolyno ir nuo pat pradžių čia buvo auginamos tiek Chardonnay tiek Pinot Noir vynuogės.
17 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse vynas pasižymi jaunatviška citrinine spalva su žalsvais atspalviais. Aromate skleidžiasi jūros, šlapio akmens bei cukruotų citrusų kvapai. Burnoje vynas - gaivus, intensyvios minerališkos rūgšties, citrusinių vaisių skonio.
Tiekti 10 °C temperatūros su keptu otu bešamelio padaže, krabų patiekalais, minkštais nokiais sūriais (Reblochon, Langres).
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros