2008 - itin vėsaus, lėto ir išsitęsusio derliaus metai. Vynuogės noko lėtai, o vėsus oras reikalavo akylos atrankos vynuogynuose bei vyninėje. Tokių oro sąlygų rezultatas - mažas, tačiau aukštos kokybės derlius. Raudonieji šio derliaus vynai - gaivūs, itin švaraus raudonų uogų aromato bei skonio. Tuo tarpu baltieji - neįtikėtinai galingi, koncentruoti, tačiau tuo pat metu pasižymintys puikia derme.
Clos Vougeot, įkurtas Citeaux vienuolių yra vienas garsiausių Burgundijos vynuogynų. Didelis molio kiekis vynuogyno dirvožemyje lemia galingą ir tvirtos strukturos vyno stilių.
20 mėnesių brandintas vynas pasižymi atviru dūmo, tabako, odos bei juodų uogų aromatu. Burnoje - koncentruotas, tirštas, nokių taninų, intensyvaus juodų uogų (mėlynių, slyvų bei gervuogių) skonio bei saldžių prieskonių poskonio.
Tiekti 16 °C temperatūros su ryškiais laukinės paukštienos patiekalais, veršiena, virš žarijų kepta kiauliena.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros