2012 metus Burgundijos vyndariai prisimins ilgai - jų vynuogynai patyrė visus įmanomus gamtos išbandymus - šalnos, temperatūrų šuoliai, kaitra, audros, kruša ir ligos. Tačiau tie, kurie stengėsi ir sugebėjo išsaugoti derlių, buvo apdovanoti nedideliu kiekiu puikiai sunokusių uogų.
Clos Vougeot, įkurtas Citeaux vienuolių yra vienas iš garsiausių Burgundijos vynuogynų. Didelis molio kiekis vynuogyno dirvožemyje lemia galingą ir tvirtos strukturos vyno stilių.
21 mėnesį brandintas ąžuolo statinėse vynas pasižymi galingu ir kompleksišku tabako, odos, dūmo, juodų uogų bei juodųjų alyvuogių aromatu. Burnoje - tankus, tvirtų, tačiau puikiai sunokusių taninų, koncentruoto skonio, ilgo poskonio. Puikus brandos potencialas.
Tiekti 16 °C temperatūros su antienos, fazano, kurapkos patiekalų, žvėrienos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros