2012 metus Burgundijos vyndariai prisimins ilgai - jų vynuogynai patyrė visus įmanomus gamtos išbandymus - šalnos, temperatūrų šuoliai, kaitra, audros, kruša ir ligos. Tačiau tie, kurie stengėsi ir sugebėjo išsaugoti derlių, buvo apdovanoti nedideliu kiekiu puikiai sunokusių uogų.
Šiam vynui vynuogės auginamos nedideliame Corton Grand Cru Bressandes vynuogyno plotelyje. Pietryčių ekspozicija užtikrina puikų vynuogių nokimą, o molingo kalkakmenio dirvožemis leidžia vynuogėms sunokti ganėtinai anksti.
18 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse šis vynas pasižymi gilia rubino spalva, intensyviu dūmo, juodų uogų (juodų vyšnių, gervuogių bei mėlynių) aromatu, kurį papildo subtilios gėlių natos. Burnoje vynas - tankus, švelnių taninų juodų uogų skonio bei ilgo poskonio, kuriame atsiskleidžia kakavos bei saldymedžio natos.
Tiekti 16 °C temperatūros su kepta laukine paukštiena, žvėriena, veršiena ar vidutinio kietumo brandžiais sūriais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros