Po ilgos ir šaltos žiemos pavasaris 2010-aisiais prasidėjo balnadžio mėnesį. Šiltesnis nei įprastai oras paspartino vynuogių augima ir pumpūrų sprogimą, tačiau lietus ir vesus oras birželio mėnesį sutrikdė žydėjimą ir lėmė netolygų uogų užmezgimą (coulure). Ganėtinai vėsus ir lietingas rugpjūtis taip pat pristabdė vynuogių nokimą. Visgi saulėtas rugsėjis leido nedideliam kiekiui uogų praretėjusiose kekėse puikiai sunokti. Atsargiai rinkdamiesi, kuriuos plotelius kada skinti Jacques Prieur sugebėjo padaryti nedidelį kiekį, tačiau aukštos kokybės vyno.
Greves vynuogyno augančio virš Beaune miestelio dirvožemyje gausu žvirgždo, kuris dieną išiles ilgai išlaiko šilumą ir užtikriną puikų vynuogių nokimą. Šio vynuogyno vynai pasižymi vaisiškumo gausa bei puikia derme.
18 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse vynas pasižymi rubino spalva, juodų uogų (gervuogių bei mėlynių) aromatu, kurį papildo skrudintos kavos bei prieskonių natos. Burnoje vynas - tankus, vaisiškas, ilgo poskonio, kuriame atsiskleidžia saldymedžio bei pipirų natos.
Tiekti 16 °C temperatūros su kepta anties krūtinele pagardinta mėlynių uogiene, elnienos išpjova, kietais ilgai brandintais sūriais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros