2009-ieji puikūs metai aukštos kokybės vynams Burgundijoje. Temperatūra ir saulės kiekis viso vynuogių augimo metu buvo aukštesni už vidurkį, buvo sausa išskyrus kelias audras liepos mėnesį. Rugsėjis buvo saulėtas, šiltas ir sausas, tad vynuogės buvo skinamos neskubant, atsirenkant tik puikiai sunokusias uogas. Bendras šio vynmečio vynų įspūdis - glotnūs, nokūs, svarūs ir puikiai subalansuoti vynai.
Montrachet - turbūt, garsiausias baltųjų vynuogių vynuogynas pasaulyje. Chardonnay vynuogės šiam vynui skinamos rankomis, o vynas 22 mėnesius buvo brandintas prancūziško ąžuolo statinėse.
Citrinos spalvos vynas pasižymi koncentruotu aromatu, kuriame greta nokių citrusinių bei šviežių tropinių vaisių kvapų skleidžiasi saldymedžio, anyžiaus bei saldžių prieskonių natos. Burnoje vynas - sodrus, intensyvios gaivios ir minerališkos rūgšties, ryškaus ir igo poskonio.
Tiekti 10-12 °C temperatūros su ryškiais žuvies patiekalais, omaro bisque, riešutiškais sūriais, tokiais kaip Gruyere.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros