Retsina pradininkas Stelios Kechris iš Graikijos, maždaug prieš 3 metus nusprendė sukurti kažką unikalaus – lengvai putojančią Retsina - Afros. Kai išgirsti žodžius „Retsina“ ir „Kechris“ tame pačiame sakinyje, žinai, kad viskas rimta ir kad niekas nebebus taip, kaip buvo.
Pirmasis Retsina išpilstytas į butelius nefiltruotas, kad būtų išsaugota puiki karbonizacija ir vyno fermentacijos aromatai. Vynas fermentuotas uždarose nerūdijančio plieno talpyklose. Produktas giliai tradicinis ir absoliučiai modernus tuo pačiu metu. Šiek tiek blyškus, su diskretiškais burbuliukais. Afros siūlo Retsinos gaivumą, intensyvius aromatus, su aiškiomis pušų sakų, velykinės duonos, šviežios citrinos natomis bei turtingumą burnoje. Bent akimirkai tikrai nusikelsite į šiltą graikiškos vasaros oazę.
Likutinis cukraus kiekis - 5 g/l.
Rūgšties kiekis - 5,2g/l.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie jūros gėrybių, keptos baltos žuvies, sūdytos žuvies, botargos, Azijos virtuvės patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros