Vynuogės renkamos išskirtiniame nr. 5 plotelyje Yianakohori vynuogyne Naoussa apeliacijoje. Vynas brandinamas 22 mėn. 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje. Laikymo potencialas 10-15 metų.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros