• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
92

Kir-Yianni Diaporos Naoussa Imanthia 2012


TipasRaudonasis
GamintojasKir-Yianni
ŠalisGraikija
RegionasMakedonija
ApeliacijaNaoussa
Metai2012
Vynuogės87% Xinomavro, 13% Syrah
Talpa0,75
Stiprumas14,5% tūrio tūrio
8.7 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
45.00 €

Aprašymas

Vynuogės renkamos išskirtiniame nr. 5 plotelyje  Yianakohori vynuogyne Naoussa apeliacijoje. Vynas brandinamas 22 mėn. 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje.  Laikymo potencialas 10-15 metų.

Vertinimas

Robert Parker
The 2012 Diaporos Block 5 is a blend of 87% Xinomavro and 13% Syrah. A single-vineyard wine sourced from 45-year-old vines in Block 5 (in some years, Block 5 wasn't on the label), this is a bottling that is beautifully structured. The Syrah, despite its modest proportion here, adds some character and announces its presence. The wine has a smoother, lusher feel than the winery's Ramnista, but also a more varied flavor medley on the finish and better integration of tannins. If there isn't quite the same classical Xinomavro purity, this has its own virtues in terms of its flavor profile and a more concentrated feel. There is very fine structure here, too, a serious backbone to support the graceful and nicely crafted mid-palate. I don't think this is quite as focused or as interesting as the stunning 2011, recently reviewed, but it is still very appealing and hard to resist. As noted with this issue's Ramnista, this probably will exceed my deliberately stingy drinking window, perhaps by quite a bit, but let's be a bit conservative and take that in stages. I'd like to see what this looks like in middle age. As time has gone on, this has become perhaps my favorite bottling from Kir-Yianni. There were 10,000 bottles produced. Įvertinimas: 92


Apie gamintoją

Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika