Vynas pagamintas iš senų Xinomavro vynmedžių derliaus, auginamų Amyndeono zonoje, Agios Panteleimon vietovėje, esančioje Graikijos Šiaurės Vakaruose. Vynas 14 mėn. brandinamas 2-3 metų senumo prancūziško ąžuolo statinėse ir dar papildomai metus butelyje.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros