Xinomavro vynuogės skinamos atskiruose senų vynmedžių Yianakohori vynuogyno ploteliuose, kurie auga skirtingose dirvose.
Po 6 dienų šaltos pre-fermentacijos, kuri vyko 8-10 °C temperatūroje, fermentacija vykdoma 25 °C temperatūroje. Trečdalis vynų fermentuojami atviroje talpose.
Vynas brandinamas 18 mėn. 225 ir 500 litrų talpos prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje.
Vyšnių, raudonųjų slyvų, figų aromato. Burnoje svarus , švelnios tekstūros, ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis -2,7g/l, rūgšties - 5,4g/l.
Brandinimo potencialas 10-15 metų.
Tiekti 18-20 °C temperatūros prie ant grilaius keptų dešrelių, gruzdintos kiaulienos šoninės, pupelių troškinio.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros