Xinomavro vynuogės skinamos atskiruose senų vynmedžių Yianakohori vynuogyno ploteliuose, kurie auga skirtingose dirvose.
Po 6 dienų šaltos pre-fermentacijos, kuri vyko 8-10 °C temperatūroje, fermentacija vykdoma 25 °C temperatūroje. Trečdalis vynų fermentuojami atviroje talpose.
Vynas brandinamas 18 mėn. 225 ir 500 litrų talpos prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėn. butelyje.
Vyšnių, raudonųjų slyvų, figų aromato. Burnoje svarus , švelnios tekstūros, ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis -2,7g/l, rūgšties - 5,4g/l.
Brandinimo potencialas 10-15 metų.
Tiekti 18-20 °C temperatūros prie ant grilaius keptų dešrelių, gruzdintos kiaulienos šoninės, pupelių troškinio.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros