Vynuogių auginimui puikūs metai reikiamą šilumos, kritulių ir vėsos palaikė be pertrūkių. Apie šiuos metus vyndarys atsiliepė kaip „ypač lengvi ir puikūs“. Tad puikios klimatinės sąlygos leido sukurti gaivius, elegantiškus, tačiau prinokusius, šilkinių taninų vynus, kurie ypač tinkami ilgam brandinimui. Regiono kontrolės komisija šiems metams skyrė „labai gerų“ (very good) metų statusą.
Rankomis skinamų Mayorita, Rebollar ir Bardal vynuogynų uogų sulčių ir jų išspaudų alkoholinė ir malolaktinė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno statinėse. Fermentuotos sultys brandinamos dvejus metus: iš pradžių - naujose amerikietiško ąžuolo statinėse. Vėliau, dar metus - naudotose ąžuolinėse statinėse.
Vyšnių, rubino spalvos vynas intensyviai kvepia braškių džemo, vyšnių, vanilės, kokoso, saldymedžio, odos bei dūmo kvapais. Burnoje skonis - sausas, vidutinio svarumo bei intensyvaus ir ilgai išliekančio skonio.
Tiekti 16-18 °C temperatūros, vynas puikiai dera su jautienos, ėrienos ar žvėrienos patiekalais, troškiniais, brandžiai kietaisiais sūriais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros