2007-ieji Rioja derlių vertinimo komisijos buvo pažymėti kaip LABAI GERI (very good). Patys metai buvo pakankamai ramūs, be rimtų klimatinių nukrypimų ar anomalijų. Tiesa, vyndariai susidūrė su sunkumais pavasarį, kurio metu stiprūs lietūs paveikė vynuogių apvaisinimo stadiją, ženkliai sumažinę potencialų derlių (lyginant su 2006 metais). Baltųjų vynuogių derliaus nuėmimas prasidėjo spalio 2-ąją, o po kelių dienų ir raudonųjų. Sausi ir gaivūs orai derliaus nurinkimo metu garantavo surinktų vynuogių sveikumą bei kokybę. Vyndarys pastebi, jog 2007 metai buvo puikūs (excellent) ilgaamžių Gran Reserve vynų gamybai.
Vynas brandinamas 6 metus 225L rankų amerikietiško ąžuolo statinėse, rankomis pagamintose pačiame Lopez de Heredia ūkyje. Paskui dar 6 metus butelyje iki išleidžiant vyną į rinką.
Gilios raudonos spalvos, linkstančios į tamsaus gintaro atspalvius. Aromatas pasižymi vanilės, džiovintų uogų, dūmo, kraujo natomis; 2020 metais ragaujamas vynas demonstruoja aiškiai juntamas brandos natas. Burnoje vynas sausas, švelnus, smulkių gausių taninų, bei struktūrą palaikančios ryškios rūgšties. Poskonis ypač švelnus, besikeičiantis ir ilgas.
Dirvožemis: Sąnašinis molis ir kalkakmenis.
Derlius: Rugsėjo pabaiga – spalio pradžia, skinta rankomis
Vinifikacija: uogos atskiriamos nuo kotelių. Spontaninė fermentacija vyksta didelėse 25000 L talpose.
Rūgšties kiekis: 6g/l
Tiekti 18–20°C temperatūros prie mėsos patiekalų. Vyndarys asmeniškai rekomenduoja derinį su česnakais, rosmarinu ir ančiuviais įdaryta ėriena.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros