Vynas yra daromas iš vynuogių užaugintų trijuose skirtinguose vynuogynuose. "Le Meal" vynuogyne dominuoja ledo tirpsmo sąnašinis dirvožemis, gausus gargždo."Les Murets"- dominuoja granitinės uolienos, o "Chante-Alouette" vynuogyne gausu sąnašinio dirvožemio su moliu ir kalkakmeniu.
Prieš alkoholinę vyno fermentaciją, yra vykdoma šaltoji vynuogių sulčių maceracija su žievelėmis. Po 2 dienų pradedama vyno fermentacija: trečdalis vyno fermentuojama ąžuolinėse statinėse, likusi dalis - nerūdijančio plieno talpose. Vyno brandinamas trunka 10 - 12 mėn.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros