Ilga vynuogių sulčių fermentacija buvo sustabdyta vyną papildant grynu vynuogių distiliatu. Taip buvo išsaugotas natūraliai vynuogėse sukauptas cukrus bei užtikrintas geras skonių ir aromatų atsiskleidimas vyne. Vėliau vynas buvo brandinamas 16 - 20 mėnesių ąžuolinėse statinėse.
Tamsių slyvų atspalvio vynas kvepia džiovintų slyvų, vyšnių, apelsinų žievelės ir šviežiai maltų juodųjų pipirų aromatais.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie juodojo šokolado ar džiovintų vaisių desertų.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros