Vynas yra daromas iš vynuogių užaugintų trijuose skirtinguose vynuogynuose. "Le Meal" vynuogyne dominuoja ledo tirpsmo sąnašinis dirvožemis, gausus gargždo."Les Murets"- dominuoja granitinės uolienos, o "Chante-Alouette" vynuogyne gausu sąnašinio dirvožemio su moliu ir kalkakmeniu.
Prieš alkoholinę vyno fermentaciją, yra vykdoma šaltoji vynuogių sulčių maceracija su žievelėmis. Po 2 dienų pradedama vyno fermentacija: trečdalis vyno fermentuojama ąžuolinėse statinėse, likusi dalis - nerūdijančio plieno talpose. Vyno brandinamas trunka 10 - 12 mėn.
Krištolinio žalsvai gelsvo atspalvio vynas kvepia kriaušių, graikinių riešutų, medaus, imbiero bei akacijų, liepų žiedų aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntama išraiškinga vaisiška rūgštis. Burnoje vyno skoniai keičiasi palaipsniui. Iš pradžių vyne juntami prisirpusių persikų, geltonųjų slyvų skoniai, kuriuos papildo kriaušių, apelsinų marmelado (be saldumo) karstelėjimas bei džiovintų čiobrelių natos.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie omaro, krabo ar vilkešerio patiekalų, makaronų su vištiena pagardintų grietinėlės padažu, veršienos kepsnio ar aštresnių azijietiškų patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros