Hautes-Cotes de Nuits vynuogynai auga 100 m aukščiau nei pagrindinių "Auksinio slėnio" apeliacijų vynmedžiai, dėl to juose temperatūra yra žemesnė, o vynuogės noksta lėčiau. Dėl šios priežasties vynai neretai pasižymi didesniu rūgšties bei taninų kiekiu, bręsta lėčiau.
2012 metai buvo sudėtingi daugeliui Burgundijos vyno gamintojų ir, nors Michel Gros pavyko susitvarkyti su vynuogynus puolančiomis ligomis, vynuogių derlius buvo gerokai mažesnis. Tačiau tai nulėmė, kad likusios sveikos uogos pasižymėjo puikia koncentracija.
18 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse vynas pasižymi gana intensyvia juodų vyšnių spalva. Kompleksiškame ir ryškiame aromate juntami juodų vyšnių, aviečių, mėlynių, saldymedžio, odos bei vanilės kvapai. Burnoje vynas sausas, sultingos rūgšties, vidutinių nugludintų taninų, ryškaus vaisiško skonio bei ilgo saldžių prieskonių poskonio. Puikus balansas bei ganėtinai tvirta struktūra - geras brandos potencialas.
Tiekti 14-16 °C temperatūros su keptos antienos patiekalų, ant griliaus kepto tuno, švelniai paruoštos jautienos išpjovos, ganėtinai kietų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros