Dalį 2016 derliaus nusiaubė kruša. Tai lėmė apie 30% mažesnį vyno kiekį, tačiau didesnę vyno koncentraciją ir kompleksiškumą.
Šiam vynui vynuogės yra auginamos dviejuose 1er Cru vynuogynuose (Vignerondes ir Murgers) Nuits Saint Georges komunoje, kurie tesudaro bendrai 0.27ha plotą.
18 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, kurių 50-70% yra naujos. Sultingas ir gaivus vynas - kompleksiškas aromatas, kuriame šalia raudonų ir juodų uogų galima užuosti anyžiaus ir saldymedžio natų. Kaip visi tipiniai Nuits-St-Georges vynai, šis turi galios ir potencialo puikiai bręsti ir įgauti dar daugiau kompleksiškumo.
Patiekti 14 - 16 °C temperatūros prie avienos kepsnio, anties krūtinėlės ar elnienos su bruknių padažu.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros