2017metai vyndariui prasidėjo nuo sausos žiemos, paskui kurią atsekė karštas ir sausas pavasaris, kurio metu regioną užplūdo keletas karščio bangų, todėl vynuogių nokimo ciklas pasislinko 2 savaitėmis į priekį. Vasara pokyčių neatnešė, tad išgyvenę sausus ir karštus metus, vyndariai nusprendė nurinkimą daryti ankstyvą ir trumpą. Vynuogių nurinkimas ir sortiravimas šiam vynui buvo vykdomas išskirtinai rankomis.
Gaivus ir elegantiškas baltais vynas iš Dao regiono, rodančio fenomenalų senųjų vynmedžių (60-100 metų), augančių granitiniame dirvožemyje, potencialą. Bical, Encruzado, Malvasia ir kitos vynuogės šiam vynui atkeliauja iš Quinta da Lomba vynuogyno, kurio seniausi vynmedžiai neseniai atšventė 100 metų jubiliejų.
Šviesios citrinos geltonumo spalvos vynas demonstruoja griežtą ir minerališką aromatų paletę, papildytą baltųjų gėlių, medaus, kvapniųjų žolelių aromatais. 2017-ųjų metų ąžuolo įtaka jaučiama saikingiau nei kituose metuose. Tvirto kūno ir gaivinančios rūgšties. Ypač ilgo ir gaivaus poskonio.
Vynas reikalauja laiko taurėje pilnai atsiverti– vyndarys rekomenduoja dekantuoti.
Tiekti atvėsintą 9-11 laipsnių temperatūros prie riebesnių žuvies patiekalų, Ispaniško vytinto kumpio, vidutinio kietumo išraiškingų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros