Šia serija Niepoort siekia gaminti gaivius, tvarios žemdirbystės pagrindais remiantis užaugintus ir pagamintus vynus. Bei parodyti, jog vietinės veislės gali būti labai įdomios.
Šis vynas elegantiško skonio, neturi perdėtos koncentracijos. Aromatas kupinas citrusų ir sodo vaisių aromatų. Lengvai putojantis gaivios rūgšties, lengvo kūno vynas. Burbuliukai šiam vynui susiformuoja pirminės fermentacijos metus, užkimšus vyną jai nepasibaigus. Tokiu CO2, antrinis fermentacijos produktas, šiuo atveju sulaikomas užkimštame butelyje ir organiškai įsikorporuoja į vyną. Tokie vynai žaismingai vadinami Pet-Nat'ais, nuo prancūziško termino pétillant naturel.
2018-ieji portugalijoje buvo vėsūs metai, o Liepos mėnesis vėsiausias visame XXI amžiuje, todėl uogų skinimas vyko netgi 3 savaitėm vėliau nei įprastai. Situaciją išgelbėjo pirmieji Rugjūčio mėnesiai, atnešę rekordiškai aukštą temperatūrą. Todėl uogos noko ypač lėtai ir tolygiai. Uogos šiam vynui rankomis buvo rinktos iki Spalio 5-sios.
Patiekti 6-8 °C kaip aperityvą ar prie jūros gėrybių, riebios žuvies patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros