Nat Cool, natūraliai „kietas ir linksmas“, yra naujoviška koncepcija, kurią sukūrė Niepoort ir kelių gamintojų sąjungos judėjimas, kurio tikslas – sukurti lengvus ir lengvai geriamus vynus. Sukurtas vynas, primena anksti išpilstytus „drumstus“ vynus, kurie buvo išpilstyti į butelius labai anksti, dar su likutiniu cukrumi ir esant smulkioms mielių nuosėdoms, kad butelyje atsirastų anglies dioksidas. Sveiki atvykę į NAT COOL visatą!
Minimali intervencija į vyno gamybą, nedidelis sulfitų kiekis. Spalva - citrusinių vaisių geltona su žalsvais atspalviais. Aromatai nukelia mus į praeitį ir primena vynus, kurie anksčiau buvo gaminami Vinho Verde regione, su mielių, citrusinių vaisių ir riešutų natomis. Burnoje jis pasižymi puikiu rūgštingumu su šiek tiek burbuliukų, dėl kurių vynas tampa gyvybingas, o poskonis minerališkas. Tai sąmoningai nesudėtingas vynas. Prieš atidarant suplakti ir patiekti tradiciniuose dubenėliuose su puikiais portugališkais užkandžiais! Vynmedžiai, kurių amžius apie 30 metų auga granitinėje dirvoje. Fermentacija ir 3 mėn. brandinimas vyko metalo talpose.
Likutinis cukraus kiekis -0,6g/l
Rūgšties kiekis - 5,8g/l
Sulfitų kiekis -13mg/l
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie lengvų salotų, menkių maltinukų, garuose ruoštos žuvies.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros