2016 metai buvo sausi Šiaurinėje Kalifornijoje, tačiau Oakville estate vyninėje pasisekė gauti 730 milimetrų kritulių, didžioji dalis iš kurių nulijo kovą, idealiai paruošiant dirvožemį kovo 7 dieną prasidėjusiam pumpurų sprogimui. Rugpjūtis gamintojo teigimu buvo tobulas vynuogių sirpimui, o reikiamas šilumos lygys išliko iki pat Rugsėjo be jokių netikėtumų. Derliaus nurinkimas prasidėjo Rugsėjo 9-tą; šio periodo metu nebuvo nei karščio bangos nei žalingo lietaus, todėl derlius galėjo būti nurinktas kruopščiai ir neskubant, o Spalio 12 buvo galutinai užbaigtas.
Vynuogių sulčių fermentacijos metu, maceracija buvo vykdoma 17 dienų. Vėliau vynas brandintas 18 mėn., naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Intensyvios vyšnių raudonumo spalvos vynas kvepia gėliškais, šviežių prieskoninių žolelių, vyšnių, mėlynių ir juodųjų serbentų aromatais. Burnoje vynas kompleksiškas, juntami aksominės tekstūros, sodrūs taninai, sultingi tamsių uogų ir moka kavos skoniai.
2016-ųjų derlius džiaugiasi ypatingai gerais atsiliepimais ir aukštais vertintojų balais.
Brandinimo potencialas: iki 2036 metų
Patiekti 18 °C temperatūros prie intensyvių jautienos, avienos kepsnių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros