Vasarai įsibėgėjant dažnai net ir prie mėsos patiekalų norisi derinti baltąjį vyną. Ąžuolo statinėse brandintas „Chardonnay“puikiai dera ir prie grilyje keptos lašišos ar sterko, ir prie švelnios kiaulienos ar ant ugnies pačirškinto viščiuko. Žymiųjų Burgundijos baltojo vyno apeliacijų – Meursault, Corton-Charlemagne ar Chassagne-Montrachet – vynas puikiai tiktų tokiose situacijose, tačiau vakarėlio gamtoje formatas dažnai nesutampa su tokio lygio vyno kaina. Štai keli „Chardonnay“ kuriuos Petras rekomenduoja skanauti prie lengvesnių grilio patiekalų:
Andre Bonhomme Vieilles Vignes Vire Clesse AOC 2016
Vire-Clesse apeliacija yra tarsi mažytė Makono paslaptis – įkurta tik 1999 metais ji vis dar laukia savo šlovės valandos. Andre Bonhomme šiam vynui uogas sirpina ant labai senų 70-95 metų „Chardonnay“ vynuogių krūmų! Itin koncentruoto baltųjų persikų, abrikosų ir egzotinių prieskonių skonio bei ilgo minerališko poskonio vynas.
Markowitsch Ried Schuttenberg Chardonnay 2016
Austrija dažniausiai siejama su prieskoningu „Gruner Veltliner“ vynuogių vynu, tačiau netoli Vienos esančioje Karnuntumo apeliacijoje Gerhardas Markovičius Schuttenbergo vynuogyno šlaite sirpina „Chardonnay“ uogas. Puikiai integruotas ąžuolo prieskoniškumas papildo sirpiais obuoliais ir skrudintais migdolais kvepiančio vyno aromatą. Gerai subalansuota gaivi citrusiška rūgštis visgi išduoda, kad taurėje ne prancūziškasis Burgundijos vynas.
Domaine Rolet Arbois Chardonnay AOC 2014
Kol kažkas plūstasi, jog reti burgundiškieji „Chardonnay“ vis brangsta, kažkas išdrįsta apsižvalgyti aplink. Vos keliasdešimt kilometrų į rytus nuo Burgundijos yra Jura regionas, kuriame taipogi yra gaminamas ąžuolinėse statinėse brandintas „Chardonnay“ vynas. Sodrus sirpių antaninių obuolių ir ananasų skonis bei ryški citrusiška rūgštis sukuria unikalią skonio harmoniją.
Rinkiniai Lietuvoje pristatomi nemokamai.
Rinkinių kiekis ribotas.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros