• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Pheasant"s Tears Tavkveri Rose Kartli 2013


TipasRožinis
GamintojasPheasant's Tears
ŠalisSakartvelas (Gruzija)
RegionasKartlis
Metai2013
VynuogėsTavkveri - 100%
keraminis vynas
Talpa0,75
Stiprumas11,5% tūrio tūrio
6.9 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
27.00 €

Aprašymas

Vynas dvelkia gėlėmis. Burnoje juntamas spanguolių, kinrožių skonis.

Patiekimas

Puikiai dera prie įvairaus maisto – nuo apskrudusio viščiuko iki Azijos virtuvės patiekalų.



Apie gamintoją

Lietuvą pasiekė vienu seniausių būdų pagamintas gruziniškas vynas iš vyninės „Pheasant’s Tears“. Jis fermentuotas ir brandintas molio ąsočiuose („kvevri“). Pagaliau smalsiausi vyno žinovai galės paragauti ir suprasti, koks yra autentiškas Gruzijos vynas, nes tokio Lietuvoje dar nebuvo. Įkvėptas ir sužavėtas gruziniškos dvasios 2007 metais vyninę "Pheasant’s Tears" įkūrė amerikietis dailininkas Johnas Wurdemanas. Jis ne tik nuoširdžiai ėmėsi vyno verslo, bet ir išmoko gruzinų kalbos. Tai itin sužavi į vyninę atvykusius svečius. Archeologiniai tyrimai rodo, kad „kvevri“ buvo pirmieji vyno fermentavimo indai, naudoti dar prieš 6000 metų prieš Kristų! Jie gaminami iš molio, gali būti nuo 2–3 litrų iki 6–8 tonų talpos. Vidus kruopščiai ištepamas vašku. Pripildyti misos, jie sandariai uždaromi ir užkasami į žemę, kur vynas fermentuojasi idealioje temperatūroje, tamsoje ir ramybėje. Kad „Pheasant’s Tears“ vynas išlaikytų kokybę, vyninės rūsiai iškasti šalia vynuogynų. Taip jautrios uogos išvengia transportavimo, kurio metu gali nukentėti. Gruzinai tradiciškai į ąsotį kartu su vynuogių sultimis deda ne tik odeles, bet ir kotelius, kauliukus. Maceracija, priklausomai nuo vynuogių veislės, vyksta nuo trijų savaičių iki pusmečio. Kadangi visi „Pheasant’s Tears“ vynai brandinami ąsočiuose, jie neturi ąžuolo statinės aromatų. Vyninės savininkas tai daro tikslingai, nes tiki, kad kokybiškoms vynuogėms nereikia ąžuolo pagalbos. 2009 metais būtent šioje vyninėje buvo sukurtas vynas iš retų vynuogių, kurių pasaulis neragavo beveik šimtą metų! „Mes atgaiviname pasaulio vyno gamybos paveldą, todėl tai darome labai atsakingai“, – pasakoja vyninės šeimininkas Johnas Wurdemanas. http://www.pheasantstears.com/Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika