Tai putojantis vynas su saugoma kilmės nuoroda, jam naudojama Carricante vynuogių veislė, vynuogynai auga daugiau nei 800 metrų virš jūros lygio aukštyje, ant Etnos ugnikalnio papėdės. Vynuogyno dirvožemis, gausus sudūlėjusios lavos, vynuogėms suteikia vukaninio minerališkumo ir gaivumo pojūtį.
Anksti nuimto vynuogių derliaus sultys yra fermentuojamos nerūdijančios plieno talpose. Antrinė vyno fermentacija vyksta butelyje ir trunka 20 mėn. Pašalinus mielių nuosėdas, putojantis vynas užkemšamas nuolatiniu kamščiu.
Gelsvai žalsvo atspalvio vyno aromate juntami žaliosios citrinos, morengų ir akacijų žiedų kvapai. Skonių paletėje dominuoja gaivi, minerališko skonio rūgštelė.
Likutinis rūgšties kiekis 6,7 g/l.
Patiekti 12 - 14 °C temperatūros prie omleto, 'langre' sūrio ar jūros gėrybių patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros