Sicilietiška tarme Burdese reiškia iš Bordo, nes gaminamas iš klasikinių Bordo vynuogių: Cabernet Sauvignon ir Cabernet Franc. Vynas daromas iš dviejų vynuogynų : Dispensa -vidutiniško gilumo dirva su nedaug akmenų, vidutiniškai kalkinga, 75mvjl. Maroccoli su daugybe akmenų, vidutiniškai kreidos, bet gausiais kalkių pjūviais, 450mvjl. Prieš vyno fermentacijos procesą, vynuogių sultys maceruojamos su žievelėmis 21 dieną. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose ir ąžuolinėse talpose. Malolaktinis virsmas pilnai įvykęs. Vynas 14 mėnesių yra brandintas 100% naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Tamsių vyšnių spalvos vynas intensyviai kvepia prisirpusiomis slyvomis, vyšniomis, juodaisiais serbentais, alyvuogėmis, tabaku. Pilno kūno, koncentruoto tamsių uogų ir skrudintų prieskonių skonio, sodrių taninų.
Brandinimo potencialas 10-12 metų.
Patiekti 18-20 °C temperatūros prie šernienos, ėrienos, veršienos patiekalų, troškintos jautienos ar brandintų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros