Šiam vynui gaminti vynuogės auginamos skirtinguose Sicilijos Vittoria rajone esančiuose Dorilli ir Mogli vynuogynuose. Dorilli vynuogyne sirpsta Nerod’Avola vynuogės, tuo tarpu Frappato uogos auginamos Mogli vynuogyne. Šių vynuogynų dirvožemyje dominuoja raudonojo smėlio uolienos be riedulių. Tik kiek giliau, galima aptikti kietą kalkakmenio dirvą.
Prisirpusių vynuogių sulčių fermentacija vyksta nerūdijančio plieno statinėse. Maceracija su žievelėmis trunka 14 d. Pasibaigus vyno fermentacijai, brandinimas tęsiamas, taip pat, nerūdijančio plieno statinėse. Taip išsaugomas vaisiškas vyno skonis, kuris atspindi Sicilijos pietinės pakrantės terroir savybes.
Intensyvios vyšnių raudonumo spalvos vynas pasižymi laukinių raudonųjų uogų aromatais. Laukinių vyšnių, braškių aromatai persipina su šilkmedžio uogų bei juodųjų pipirų kvapais. Vyno skonis sodrus ir energingas, juntami lengvi ir sunokę taninai.
Patiekti 14-16 °C temperatūros prie tuno, grybų patiekalų, ar tradicinių itališkų patiekalų (pvz. pica su vytintu kumpiu).
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros