Cometa - vienas sėkmingiausių Planeta vyninės vyndarių projektų. Eksperimentiniai vynuogynai Sicilijos saloje pasiteisino daugiau nei tikėtasi. Senovinė, prie išnykimo ribos buvusi, Fiano vynuogė ne tik prigijo kalkakmenio dirvožemyje bet ir sugebėjo išreikšti vietinio terroir geriausias savybes.
Vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse, palaikant 15⁰C temperatūrą, visos fermentacijos metu. Pasibaigus fermentacijai vynas laikomas su mielėmis plieninėse talpose iki pat iš pilstymo į butelius.
Sirpios, žvilgančios gelsvos spalvos vynas kvepia citrusinių vaisių ypač greipfruto, mandarinų aromatais. Kvapų paletėje ir ličių, ramunėlių, levandų, raudonėlio, imbiero natos. Burnoje vynas šviežio, minerališko, svaraus, gerai subalansuoto skonio ir ilgo poskonio.
Patiekti 12 - 14 °C prie žuvies patiekalų: austrių, vėžiagyvių ar raviolių su rikotos sūriu, vištienos krūtinėlės pagardintų apelsinų padažu, ožkos sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros