Vynas daromas iš atskiro Sciaranuova vynuogyno esančio Etnos ugniklanio papėdėje, 510/850mvjl, dirva - smėlinga lava. Vynuogės renkamos rankomis, atšaldomos iki 10 ° C temperatūros. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose 25 °C temperatūroje. Maceracija - 21 dieną. Po minkšto spaudimo vertikaliu presu, vykdyta malolaktinė fermentacija, vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse 12 mėnesių.
Skaidriai raudonas vynas kvepia miško uogomis, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, bičių vašku, smilkalais, prieskoninėmis žolelėmis, pankoliu. Elegantiškas, gyvų taninų, vyriško charakterio, minerališkas.
Brandinimo potencialas 7/10 metų.
Tiekti 16–18 °C prie žvėrienos, patiekalų su trumais, raudonos žuvies, sūrių, saliamio.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros