"Segreta" pavadinimą vynas gavo dėl miškų, kurie supa Ulmo vynuogyną, iš kurio uogų daromas šis vynas. Vynas daugiausia gaminamas iš silcilietiškos vynuogių veislės - „Nero d'Avola“, bet savo asmenybę ir stilių vynas įgauna pridedant keletą tarptautinių veislių. Visi vynmedžiai auginami vynuogynuose, priklausančiuose „Planetai“.
Vynas daromas iš 4 atskirų vynuogynų mišinio. Dispensa - 45/75 mvjl, mažai kalkingoje, mažai akmenuotoje dirvoje auga Nero d'Avola ir Merlot vynuogės; Buonivini -40/70mvjl, kalkingoje, mažai akmenuotoje dirvoje auga Nero d'Avola, Merlot, Syrah;Maroccoli - 370/430 mvjl, labai akmenuotoje, mažai kalkingoje dirvoje - Merlot, Cabernet Franc, Gurra -75mvjl, stipriai kalkingoje dirvoje Syrah vynuogės.
Maceracija - 7/14 dienų 25 ° C temperatūroje. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose.
Ryškios rubino spalvos vynas kvepia šilkmedžio uogomis, raudonaisiais serbentais, mėtomis, slyvomis, Viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis.
Minkštų taninų, glotnus, subalansuotas.
Tiekti 16- 18 °C prie pupelių su mėsa troškinio, jautienos griežinėlių, griliuje keptų dešrelių, ėrienos duonos apvalkale, baklažanų užkepėlių, daržovių troškinių su pomidorais. vidutiniškai brandintų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros