Vynuogės auginamos Etnos ugnikalnio šlaituose esančiuose Pietramarina,Sciaranuova, Feudo di Mezzo vynuogynuose. Ugnikalnio papėdėse augančių vynuogynų dirvožemyje gausu smėlio, išsiveržusios lavos bei daugybė mineralinių uolienų. Vynuogynai auga 510 - 850 m. aukštyje virš jūros lygio.
Prisirpusių uogų sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Maceracija su žievelėmis trunka 21 dieną. Po malolaktinės fermentacijos vynas 12 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse.
Vidutinio intensyvumo rubino spalvos, raudonų uogų ir saldžių prieskonių aromatų, kuriuos papildo vos juntami ąžuolo įtakos kvapai. Sausas, gaivios rūgšties ir vidutinio svarumo, subalansuotas.
Patiekti 14 - 16 °C prie vytintos mėsos, keptos antienos, kiaulienos, veršienos ar tuno, skumbrės kepsnių. Prie makaronų sų šernienos padažu.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros