Pusbrolis ir pusseserės: Alessio, Francesca ir Santi Planetos savo pavardę pavertė pasaulinio žinomumo prekiniu ženklu. Su Planeta vynine siejamas visos Sicilijos vynininkystės renesansas, besitæsiantis iki šiol. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinæ Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes; vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose, labiausiai tam tinkančiose sąlygose. Net 18 Planeta vynų turi aukščiausių įvertinimų (trys taurės) Italijos vynų gide Gambero Rosso.
Prieš vyno fermentacijos procesą, vynuogių sultys maceruojamos su žievelėmis 21 dienų. Fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose ir ąžuolinėse talpose. Malolaktinis virsmas pilnai įvyksta. Vėliau vynas 14 mėnesių yra brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 30% yra naujos.
Intensyvios raudono rubino spalvos, su violetiniu krašteliu, vynas kvepia mėlynių, saldymedžio, vytintos jautienos, skrudintų kakavos pupelių aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami apvalūs taninai bei saldymedžio, juodojo šokolado su mėtomis ir juodųjų pipirų skoniai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie rūkytos mėsos, ant ugnies kepto paršelio ar žvėrienos patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros