2011-ieji metai Barbaresco apeliacijoje pasižymėjo šiltu ir saulėtu pavasariu bei karšta ir sausa vėlyva vasara ir ankstyvu rudeniu. Vynuogės puikiai sunoko, o vynai pasižymi vaisiškumo gausa, puikiai subalansuotu alkoholiu ir rūgštimi bei nokiais taninais. Šių metų vynai, panašu, yra malonūs ragauti jau tik pasirodę prekyboje, tad yra puikus pasirinkimas laukiantiems kol subręs galingi ir sodrūs 2010-ųjų Barolo bei Barbaresco.
Pora - atskiras Barbaresco vynuogynas, kurio šlaitai nukreipti į pietus - pietvakarius. Derlingesnis nei kitų garsiųjų vynuogynų dirvožemis, Tanaro upės artumas ir puiki ekspozicija, lemia jog šis vynuogynas pasižymi mažesne šalnų rizika ir šiltu mezoklimatu, tad vynuogės sunoksta anksčiau, o vynai yra minkštesni, kvapnesni ir labiau atsiskleidę jaunystėje nei kitų garsiausių Barbaresco vynuogynų.
36 mėnesius brandintas didelėse slovėniško ąžuolo statinėse ir dar 12 mėnesių butelyje šis vynas pasižymi rubino spalva, kompleksišku juodų bei raudonų uogų, saldymedžio, odos, tabako aromatu, kurį papildo subtilios gėlių natos. Burnoje sausas, gaivios rūgšties, gausių, tačiau puikiai sunokusių, taninų, ryškaus skonio bei ilgo kvapnaus poskonio.
Tiekti 16-18 °C temperatūros su keptos ėrienos bei laukinės paukštienos patiekalais, kietais, vidutinio intensyvumo sūriais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros