Šis vynas Wine Spectator kasmet sudaromame TOP100 sąraše 2018 metais gavo 13-ą vietą.
Rabaja - atskiras Barbaresco vynuogynas, kurio šlaitai nukreipti į pietvakarius. Derlingesnis nei kitų garsiųjų vynuogynų dirvožemis, Tanaro upės artumas ir puiki ekspozicija, lemia jog šis vynuogynas pasižymi mažesne šalnų rizika ir šiltu mezoklimatu, tad vynuogės sunoksta anksčiau, o vynai yra minkštesni, kvapnesni ir labiau atsiskleidę jaunystėje nei kitų garsiausių Barbaresco vynuogynų. Tai yra vynas, dėl kurio gamintojas labiausiai didžiuojasi, nes jam tenka geriausios uogos.
Vynuogių sulčių fermentacija vyko 30°C temperatūroje, nerūdijančio plieno talpose. Maceracija su žievelėmis truko 28 d. Melolaktinis virsmas vyne pilnai įvyksta. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas 36 mėn. brandintas didelėse Slavonijos ąžuolo statinėse ir dar 12 mėnesių butelyje.
Rubino spalvos vynas kvepia itin kompleksišku juodų bei raudonų uogų, saldymedžio, odos, tabako aromatu, kurį papildo subtilios gėlių natos. Burnoje sausas, gaivios rūgšties, gausių, tačiau puikiai sunokusių taninų, ryškaus skonio bei ilgo kvapnaus poskonio.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie keptos ėrienos, laukinės paukštienos patiekalų, šviežių kiaušininių makaronų pagardintų trumais ar kietais - vidutinio intensyvumo sūriais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros