• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Éric Texier Adèle Vin de France 2021


TipasBaltasis
GamintojasÉric Texier
ŠalisPrancūzija
RegionasRonos slėnis
Metai2021
Saldumassausas
VynuogėsClairette, Marsanne
ekologinis vynas
biodinaminis vynas
keraminis vynas
Talpa0.75
Stiprumas12 % tūrio tūrio
7.2 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
24.00 €

Aprašymas

Balansas ir subtilumas, gaiva ir elegancija, taip trumpai būtų galima apibūdinti šį vyną. Aukso spalvos vynas kvepia prinokusiomis kriaušėmis, medumi, ramunėlėmis. Vidutinės rūgšties, vaisiškas, kremiškos tekstūros. Granito dirvožemis. Vynas fermentuotas ir brandintas betoninėse talpose iki 8 mėn. Fermentacijai naudotos vietinės mielės,  nenaudota papildomai sulfitų. 

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros prie  ikrais farširuotų kiaušinių, ant grotelių keptos skrudintos baltos žuvies, minkštų sūrių.



Apie gamintoją

Erico vyndarystės moto - kuo mažiau alkoholio. Ant Erico Texier stalo – penki mikroskopai. „Aš – Chauvet mokinys, – sako Ericas, – o jis mokė, kad fermentacijai vykstant spontaniškai turi stebėti, kokie mikroorganizmai dominuoja misoje. Turėtų būti mielės, nes jos cukrų verčia alkoholiu. Jei pradeda daugėti bakterijų (kad ir pieno bakterijų), bus blogai, nes jos gamins ne alkoholį, o actą ar kitas vyne nepageidaujamas medžiagas.“ Kai Ericas pamato augant bakterijų kiekį, jis papildo vyną šviežia rūgštesne misa – tegul mielės maitinasi pieno rūgštimi, o ne cukrumi. Todėl Ericas savo vyne netoleruoja nei acto rūgšties, nei daržoviškų, gyvuliškų aromatų, galinčių rastis nesuvaldžius mikrobiologinio vyksmo. Vyno darymas nėra savitikslis. Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericasstengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas– gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinimas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, EricasTexier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steineriofilosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų1. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika