Istorinėje Ronos Alpių Grignano žemėje augančių daugiau nei 50 metų vynmedžių šaknys nugrimzdusios į Plioceno kalkakmenį suteikia vynui dilgčiojančios ir vibruojančios energijos.
Nuskintos vėsiomis ankstaus ryto valandomis vynuogės ilgai spaudžiamos, o vėliau fermentuojamos naudojant vietines mieles betoninėse talpyklose, kad būtų išsaugotas terroir pobūdis ir grynumas. Antrojoje fermentacijoje dozažas - 0.
Ryto žaros, istorijos dvelksmo, žemuogių, aviečių, šviežio čiobrelio aromatų. Gaivus, elegantiškas, kvapnus, žaismingas.
"Rožinis iš Ronos. Tikrai skiriasi nuo šampano, nes net Mourvèdre - 55%, Cinsault - 20%, Syrah - 10%, Marselan - 10%, Grenache - 5% Taigi, šiek tiek bruknių, spanguolių su braškių uogiene stilius. Yra pikantiško karstelėjimo. Gaivumo netrūksta dėl brut nature ir 12% abv. Poskonis prinokusių raudonų uogų su kalkių arba autolizės pojūčiu. Labai gerai dera su pasta su pomidorais ir žaliais smidrais. Turėtų draugauti su brokoliais ir panašiais pikantiškais dalykais" - Arūno Starkaus vyno vertinimas.
Likutinis cukraus kiekis - 0.2g/l
Rūgšties kiekis -3.4g/l
Patiekti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvas, su austrėmis, jūros gėrybėmis, lengvomis salotomis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros